BIOGRAFIE

Mijn naam is Arno Splinter en ik ben al mijn hele leven actief in de sport. Op 5 jarige leeftijd begon ik met voetballen. Dit was in eerste niet helemaal mijn ding, dus ik ben toen een jaartje gaan tennissen. Op mijn 7e ging ik echter weer op voetbal en dat ging meteen goed. Ik kwam al snel in het regionale zaalvoetbalteam terecht. Met dit team speelde ik internationale toernooien en genoot ik van voetbalkampen die ik nooit zal vergeten.

 

Op mijn 9e ging ik naar Ajax. Ik heb daar alle jeugdelftallen doorlopen. Op mijn 17e werd ik gebeld door Louis van Gaal om aan te sluiten bij de wedstrijd Real Madrid - Ajax in de Champions League van 1995. Dat jaar won Ajax de Champions League en de wereldbeker. De 3 jaar daarna heb ik mooie wedstrijden gespeeld in Ajax 1, waaronder 2 Champions League wedstrijden. Ik besloot na meerdere trainerswissels te verkassen naar De Graafschap. Vanaf dat moment ging het helaas bergafwaarts. Na de Graafschap, Haarlem, Bennekom (amateurs) en AGOVV ben ik goed gaan nadenken wat ik na mijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

voetballoopbaan zou gaan doen. De combinatie van zelf voetballen en trainer zijn vond ik heerlijk. Gedurende mijn 3 jarige stage bij Ajax heb ik al mijn diploma’s behaald. Tijdens mijn periode als voetballer heb ik veel goede trainers gehad, maar ook een aantal waar ik niet zo van gecharmeerd was. Deze ervaringen kan ik uiteraard goed gebruiken voor mijn eigen trainerscarrière.

 

In 2009 ben ik Voetbalschool Almere begonnen. Dit was vanaf het begin een groot succes. Al snel volgden er voetbalkampen, voetbalverjaardagen, clinics en evenementen.

 

Door het succes en de vraag naar veel sportactiviteiten ben ik in 2012 Arno Splinter Sport Events begonnen.  De ambitie van Arno Splinter Sport Events is om zoveel mogelijk mensen op een leuke manier aan het voetballen/sporten te krijgen.

Het succes van de voetbalschool ging gepaard met veel aanmeldingen van jonge spelers.

 

In de periode toen we alleen nog de Voetbalschool hadden waren wij in staat om ieder kind makkelijk en snel in te laten stromen. Het was wel altijd een enorme uitdaging om de 4,5 & 6 jarigen te rangschikken op leeftijd & kwaliteit. Samen met een goede vriendin besloot ik een start te maken met PeuterKleuterSport en Peutervoetbal.