PEUTERVOETBAL

 

Voor een peuter is bewegen heel belangrijk. Ten eerste hebben peuters plezier in spelen en bewegen. Maar veel bewegen is ook van belang om dagelijkse dingen uit te voeren zoals tanden poetsen, kruipen, zelf eten of de trap op en af lopen. Beweging heeft ook grote invloed op de totale ontwikkeling van een peuter. Lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk. Het is dus belangrijk om een peuter veel te laten bewegen, spelen en ontdekken. Zowel binnen als buiten. Bewegen heeft een positieve invloed op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand. Voor (jonge) kinderen is spelenderwijs

 

bewegen is dus heel belangrijk. Met name voor de totale ontwikkeling van het jonge kind. Bij peutervoetbal en PeuterKleuterSport ontwikkelen wij op een speelse manier de motorische vaardigheden (kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie). Dit alles gaat gepaard met de basis:’ plezier’.

 

Voetballen begint voor kinderen meestal rond het vijfde jaar. Als je geluk hebt geven sommige clubs training aan kinderen van 4 jaar (de mini’s). Het is voor clubs  lastig om geschikte trainers te vinden die ook nog de juiste trainingsoefeningen kunnen geven. Doordat wij alle materialen tot onze beschikking hebben kunnen wij zowel binnen als buiten trainingen aanbieden waarbij het plezier & de ontwikkeling van het kind centraal staan. Wij kunnen kinderen dus al in een vroeg stadium op de juiste manier kennis laten maken met de sport, en in groepsverband met andere kinderen leren omgaan.

 

Arno Splinter Sport Events heeft trainers in zijn gelederen die

gespecialiseerd zijn in het geven van voetbaltrainingen aan de allerjongsten. Waar kinderen bij andere trainers nog wel eens bloemetjes plukken of naar vliegtuigen kijken, houden zij bij ons een focus op de mooiste sport die er is. De kinderen leren op een speelse manier alle aspecten van het voetbal die op hun nog jonge leeftijd van belang zijn. De buitenspelval laten we aan de ouders over!

 

Kinderen vinden het vaak erg leuk om samen met papa of mama een balletje te trappen, maar uit ervaring blijkt dat voetballen in een nieuwe omgeving met andere kinderen toch andere koek is. Een aantal kinderen voelen zich meteen thuis bij de groepstrainingen, maar voor de meeste kinderen is het toch wel erg spannend en eng. Wij stellen de kinderen snel op hun gemak, waardoor zij al snel moeiteloos met de trainingen meedoen.

 

De metamorfose die sommige kinderen ondergaan is af en toe onvoorstelbaar. Zo komt er een huilend jongetje de 1e keer op de voetbalschool binnen die alles eng vindt en niks durft te doen zonder zijn vader of moeder. Datzelfde jongetje loopt nu rond met de borst naar voren en commandeert andere kinderen om beter te voetballen en sneller te slalommen zodat zijn groep gaat winnen. Dit soort scenario’s zijn voor ons de spreekwoordelijke kersen op de taart!

 

Voor een aantal kinderen komt de start om te voetballen echter te vroeg. In overleg met de ouders komen de kinderen dan later terug. Op het moment dat zij er wel klaar voor zijn, dan zullen wij ze wederom met open armen ontvangen. Het gebeurt ook regelmatig dat zij meer plezier beleven aan PeuterKleuterSport. Bij PeuterKleuterSport komen de kinderen met ouders in aanraking met allerlei sporten. Kinderen moet je nooit te lang pushen. Vooral niet als ouders denken dat ze de nieuwe Messi in huis hebben of als wij signaleren dat ouders het voornamelijk zelf veel leuker vinden dat hun zoon of dochter gaat voetballen. Bij Peutervoetbal Arno Splinter draait alles om plezier. Elk kind moet met een glimlach binnenkomen en met een glimlach weer naar huis gaan.

 

De trainingen duren 55 minuten. Deze minuten staan garant voor plezier voor de kinderen, de ouders en de trainers.